TRAŽI

Sonja Besford

Sonja Besford (rođena u Beogradu kao Sonja Batinić) srpska je spisateljica i pesnikinja koja živi i radi u Velikoj Britaniji. Predsednica je Udruženja srpskih pisaca i umetnika u inostranstvu. Piše i na engleskom i na srpskom jeziku.

Objavila je nekoliko zbirki pesama (Mazno kao šamar / Gentle Like a Slap, Nespojivi prelom / Unmendable Break, Dolasci i odlasci / Comings and Goings, Sećanja na leta u Bristu kod Gradca / Summer in the Brist and Other Poems), zbirku kratkih priča (Kako uloviti Talasona / How to Catch Talason) i dva romana (Lovci vremena / Time Catchers i Svedok / The Witness). Najnoviji roman, Setov zavet, objavljen je u Geopoetikinoj ediciji „Srpska proza u prevodu“, pod naslovom Set Away. Sonja Besford piše i pozorišne i radio drame; njene kritike su objavljivane u magazinima i dnevnim listovima u Americi i Velikoj Britaniji.

 

Preporučujemo
Razlog pošasti Rafael Arguljol

Ovo je priča o gradu u kom se stanovnici iznenada razbolevaju od nepoznate bolesti, bolesti koja isto tako iznenada nestaje bez objašnjenja. No svi hrle da je zaborave kao da se nikad nije dogodila. Vlada briše sve dokaze o njenom postojanju...

Aluzije na svet u kome danas živimo su jasne: umor Zapada, sveopšte odumiranje humanosti, filozofija potrošnje, licemerje medija, politike i društvenih normi...

Više o knjizi
MOLIJEROVI DANI 2020. Književna manifestacija Francuskog instituta u Srbiji

Manifestacija Molijerovi dani posvećena je savremenoj frankofonoj književnosti i prevodima frankofonih autora na srpski jezik. Ljubitelji ove manifestacije navikli su da imaju prilike da se lično upoznaju sa najprestižnijim frankofonim piscima koji su pozivani da gostuju u Srbiji, kako bi predstavili svoje stvaralaštvo, vodili razgovore sa svojim čitaocima, prevodiocima, izdavačima.

Počasni frankofoni pisac ovogodišnjih Molijerovih dana je David Diop. Njegov roman Frère d’âme -Braća po duši, prošlogodišnji je dobitnik Gonkurove nagrade studenata Srbije. Roman je prevela Olja Petronić, objavila Geopoetika, 2020, uz podršku Francuskog instituta i Francuskog nacionalnog centra za knjigu (CNL).

Dalje