TRAŽI

Milan Ristović

Milan Ristović (Priština 1953), redovni je profesor i šef Katedre za opštu savremenu istoriju Filozofskog fakulteta u Beogradu, na kojem je  diplomirao, magistrirao i doktorirao. Glavni je i odgovorni urednik Godišnjaka za društvenu istoriju od osnivanja časopisa 1994. godine i predsednik Udruženja za društvenu istoriju (1998). Jedan je od osnivača Geopoetike. Glavne oblasti istraživanja: istorija Jugoistočne Evrope u 20. veku, društvena istorija Srbije, Nemačka i Jugoistočna Evropa, Holokaust na Balkanu. Držao je po pozivu predavanja na desetak evropskih univerziteta, i na Tokijskom državnom univerzitetu. Učestvovao je na brojnim međunarodnim skupovima. Dobitnik je nagrade Konstantin Jireček Društva za Jugoistočnu Evropu. Član je Academi-e Europaea-e. Objavio je samostalno ili kao koautor petnaest naučnih monografija, u zemlji i inostranstvu, i preko stotinu naučnih članaka i studija u domaćim i stranim časopisima.

Preporučujemo
Mazohistkinja Katja Perat

"Ono što je došlo s Frojdovim nipodaštavanjem moje ljubavi prema Jakobu bilo je bolno gotovo kao njegova smrt jer mi je potvrdilo da je sve što sam osećala prema njemu neosnovano i da nema nikakvu materijalnu podlogu. Da sam tog ranjivog i nesnađenog čoveka, s kojim sam saosećala i na svoj način ga kovala u zvezde, izmislila sama."

Više o knjizi
Promocija i sajam knjiga u Banjaluci

Roman "Tri znaka kruga" Saše Karalića, likovnog umetnika iz Amsterdama, biće predstavljen u sredu, 15. septembra u njegovoj rodnoj Banjaluci u Banskom dvoru u 20.30 časova. Promociji knjige prethodiće izložba "Kvadrat" istoimenog autora, sa početkom u 20 časova.

Takođe u Banjaluci u sportskoj dvorani "Borik" od 14. do 20. septembra održava se Sajam knjiga na kojem je prisutna i Geopoetika sa svojim naslovima.

Dalje

Obični ljudi Milan Ristović @Geopoetika

Godina izdanja: 1999
Cena: RASPRODATO