TRAŽI

Umberto Eko

Umberto Eko (Umberto Eco) rođen je 1932. godine u Aleksandriji. Redovni je profesor semiotike na univerzitetu u Bolonji, uređuje časopis VS. Od eseja je napisao Otvoreno delo (1962); Mali dnevnik (1963.); Traktat o opštoj semiotici (1975); Lector in fabula (1979); Umetnost i lepo u estetici srednjeg veka (1987); Granice tumačenja (1990); Šest promenada po šumama proze (1994). 1980. godine je napisao roman Ime ruže (Premio Strega 1981), a zatim 1988. Fukoovo klatno (Premio Bancarella 1989).

Preporučujemo
Konstelacija Adrijen Bosk

Dobitnik Velike nagrade Francuske akademije za 2014. godinu

Dvadeset sedmog oktobra 1949, u novi avion Er Fransa, nazvan Konstelacija, koji je lansirao ekstravagantni Hauard Hjuz, ukrcava se trideset sedmoro putnika. Dvadeset osmog oktobra, avion više ne odgovara na naloge iz kontrolnog tornja. Nestao je pri sletanju na ostrvo Santa Marija u Azorskom arhipelagu. Preživelih nema. Pitanje koje Adrijen Bosk postavlja u ovom svom ambicioznom prvom romanu nije kako, nego zašto...

Više o knjizi
"Geopoetika e-knjižara" - čitajte knjige iz naše ponude elektronski

Preko aplikacije "Geopoetika e-knjižara" naši čitaoci imaju mogućnost kupovine i čitanja e-knjiga na svojim mobilnim i tablet uređajima. Čitaoci mogu besplatno preuzeti aplikaciju, pogledati ponudu elektronskih izdanja i odabrati naslov u digitalnom izdanju koji zatim mogu i da kupe. Za vreme čitanja korisnik može da promeni veličinu slova, boju pozadine, kao i interaktivni meni za listanje po poglavljima. Aplikacija je besplatna za preuzimanje preko Google Play prodavnice za korisnike android i iOS tableta i telefona.

Dalje

Ostrvo dana pređašnjeg Umberto Eko @Svet proze

Godina izdanja: 1995
Cena: RASPRODATO