TRAŽI

Zoran Paunović

Zoran Paunović (1962), professor engleske književnosti na Filološkom fakultetu u Beogradu i Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Kao esejista i prevodilac, bavi se engleskom, američkom i irskom književnošću. Autor je studije o Vladimiru Nabokovu (Gutači blede vatre, 1977). Pored romana Uliks Džejmsa Džojsa, prevodio je i dela Džozefa Konrada, Džulijana Barnsa, Vilijama Trevora i drugih pisaca, kao i knjige za decu. Za svoj prevodilački rad višestruko je nagrađivan. Autor je brojnih članaka i ogleda iz oblasti književnosti i popularne kulture. Lucidnim i pitkim, a teorijski čvrsto utemeljenim tekstovima u ovoj knjizi, Zoran Paunović nam otkriva mnoštvo različitih lica moderne i postmoderne književnosti na engleskom jeziku.

Preporučujemo
Voli revoluciju Aleksandar Solženjicin

Nezavršeni roman Aleksandra Solženjicina iz 1958. godine!

Više o knjizi
"Gorski" među top 10 Tajmsovih bestselera!

Roman "Gorski" Vesne Goldsvorti koji je Geopoetika nedavno objavila, od subote 25. aprila, nalazi se na osmom mestu Tajmsove liste bestselera u kategoriji fikcije. Ovaj roman je za kratko vreme osvojio čitaoce širom sveta i kod nas.

Ako želite da se uverite da je ova knjiga zasluženo na Tajmsovoj listi, požurite po svoj primerak u našu Kuću za čitanje i do kraja nedelje kupite je po posebnom popustu od 30%!

Dalje

Istorija, fikcija, mit Zoran Paunović @Teorija

Godina izdanja: 2006
Cena: RASPRODATO