Erlend Lu i Huan Oktavio Prens gosti Geopoetike na Sajmu knjiga 2016

Gosti Geopoetike na ovogodišnjem Sajmu knjiga biće poznati noveški pisac Erlend Lu, kao i argentinski pisac Huan Oktavio Prens.

Pisac koji je čitaoce širom sveta osvojio originalnošću, kao i očaravajućim humorom koji prepoznatljivo boji svaku rečenicu njegovih dela, Erlend Lu, potpisivaće svoje knjige u ponedeljak, 24.10.2016. od 12h-14h na štandu Geopoetike (Arena Hale I).

Geopoetika je do sada objavila sledeće romane Erlenda Lua: Prohujalo sa ženom, Naivan.Super, DoplerVolvo kamioni, MulejMirni dani u Miksing Partu, Fvonk, Popis, i ove godine Kraj nama poznatog sveta.

Šestog dana Sajma, 28.10.2016. u Beograd stiže i Huan Oktavio Prens. Argentinskog autora, čiji smo roman Višak identiteta upravo objavili, čitaoci će moći da upoznaju na štandu Geopoetike od 18h. Potpisivanju knjiga i druženju sa čitaocima prisustvovaće i književnica i prevodilac Gordana Ćirjanić.

Huan Oktavio Prens rođen je 1932.godine, a zanimljiv je podatak da su njegovi preci bili su iz Istre. Na putu po Evropi, a u potrazi za korenima, zadržao se da živi i u Beogradu, a potom u Trstu. A onda paraleno i u Argentini.

U autobiografskom romanu Višak idenititeta, on s dubokim humanizmom, specifično argentinskim humorom i samo njemu svojstvenom nežnom ironijom, oslikava sredinu u kojoj je odrastao i životne priče sasvim običnih ljudi. Vedra atmosfera ovog romana ne izostaje čak ni na stranicama gde se govori o smrti.

Prensovi romani prevođeni su na razne jezike. Roman Višak identiteta objavljen je u Argentini 2014.godine. Srpsko izdanje je prvi prevod na neki strani jezik.

Promenjeno radno vreme Kluba čitalaca

Klub čitalaca Geopoetike radiće u petak, 28. oktobra 2016. od 9 do 17h (umesto od 13 do 20h). Podsećamo vas da knjige Geopoetike možete kupiti na našim štandovima na Sajmu knjiga do 30. oktobra i u TC Mercator Beograd i Novi Sad do 2. novembra.

Dalje
Najčitanije

Muškarci bez žene Haruki Murakami @Svet proze

Lutkar Justejn Gorder @Svet proze

Žena crvene kose Orhan Pamuk @Svet proze

Sila Dobrote Danijel Goleman @Slobodni svet

Hronika sumnje Vladislav Bajac @Svet proze