Najveći događaj Sajma knjiga 2017 – srpsko izdanje nedavno pronađenog romana Volta Vitmana

Veliki događaj za istoriju svetske književnosti je nedavno pronalaženje rukopisa Volta Vitmana "Život i doživljaji Džeka Engla". Pronašao ga je Zakari Tulpin, čiji predgovor će se naći u srpskom izdanju. Ovaj otkriveni roman Volta Vitmana prevode na srpski jezik Ivana Đurić Paunović i Zoran Paunović, a Geopoetika će ga objaviti za Sajam knjiga u oktobru 2017. godine. 
 Godine 1852, tada mladi Volt Vitman radio je u Bruklinu kao građevinac a paralelno je pisao dve knjige: Vlati trave (Leaves of Grass), i roman "Život i doživljaji Džeka Engla". Prva će postati jedna od najpoznatijih zbirki poezije u Američkoj istoriji, a druga će pod pseudonimom biti objavljena iz šest delova u njujorškom nedeljniku Sandej Dispeč bez velike pažnje javnosti. Rukopis će nakon toga biti izgubljen i zaboravljen sve do pred kraj 2016. godine kada je konačno pronađen u celosti u formi romana.
Uvrstićemo ovaj naslov u našu ediciju Retro Premijere uz veliku radost što ćemo je obogatiti baš ovakvim rukopisom. Ovom knjigom, čitaoci i poznavaoci dela Volta Vitmana, imaće potpuno novi i drugačiji pogled na njegovo stvaralaštvo! 

Preporučujemo
Proročanstvo i druge priče Sandro Veronezi

Ovu zbirku naseljava jedan svet pre svega muških protagonista koji traže odgovore, a oni se kriju u telefonskom pozivu s neba, pojavi jedne kornjače, u znacima, poput jedne ženske cipele koja se bez razloga nađe u stanu, upaljaču koji nestane negde u automobilu. Život ovih priča pulsira u sferama koje nam izgledaju kao da su u snu, a zapravo su stvarne. Sa retkom posvećenošću detaljima, Veronezi ispisuje raznolike priče pune neočekivanih obrta...

Više o knjizi
Uskoro “Tarantula” Boba Dilana

U Geopoetici uskoro izlazi "Tarantula", prozno delo Boba Dilana, koji je prošle godine dobio Nobelovu nagradu za književnost. Geopoetika je ekskluzivni izdavač Dilanovih dela na srpskom jeziku, a u našoj kući su ranije objavljene Dilanove „Hronike“, koje su ove godine doživele i svoje novo izdanje.

"Tarantula" uspešno dočarava sliku haosa kreativnog uma koji ume da bude zastrašujuće brutalan i amoralno sablažnjiv, ali i neodoljivo duhovit i dirljivonežan...

Dalje
Najčitanije

O čemu govorim kad govorim o trčanju Haruki Murakami @Geopoetika

Hronika sumnje Vladislav Bajac @Svet proze

Lutka od Marcipana Muharem Bazdulj @Svet proze

Žena crvene kose Orhan Pamuk @Svet proze

Kraj nama poznatog sveta Erlend Lu @Svet proze

Muzej prepiske Šon Ašer @Intimna istorija

Pape Satan Aleppe Umberto Eko @Slobodni svet