TRAŽI

Sonja Besford

Sonja Besford (rođena u Beogradu kao Sonja Batinić) srpska je spisateljica i pesnikinja koja živi i radi u Velikoj Britaniji. Predsednica je Udruženja srpskih pisaca i umetnika u inostranstvu. Piše i na engleskom i na srpskom jeziku.

Objavila je nekoliko zbirki pesama (Mazno kao šamar / Gentle Like a Slap, Nespojivi prelom / Unmendable Break, Dolasci i odlasci / Comings and Goings, Sećanja na leta u Bristu kod Gradca / Summer in the Brist and Other Poems), zbirku kratkih priča (Kako uloviti Talasona / How to Catch Talason) i dva romana (Lovci vremena / Time Catchers i Svedok / The Witness). Najnoviji roman, Setov zavet, objavljen je u Geopoetikinoj ediciji „Srpska proza u prevodu“, pod naslovom Set Away. Sonja Besford piše i pozorišne i radio drame; njene kritike su objavljivane u magazinima i dnevnim listovima u Americi i Velikoj Britaniji.

 

Preporučujemo
Đavo u pisaćem stolu Paolo Maurensig

Još jedna očaravajuća bajka-roman iz pera Paola Maurensiga – višeslojna priča sa mnogim poukama i porukama. U švajcarsku varošicu koju je nekada posetio veliki Gete, u času kada počinje da hara lisičije besnilo, stiže tajanstveni i neobični književni izdavač iz Lucerna. On s lakoćom navodi sve žitelje mesta da se prepuste istoj strasti: pisanju knjiga. Ta strast podrazumeva i grozničavu želju da njihova dela budu objavljena...

Više o knjizi
Dani Geopoetike u knjižari Zlatno runo

Sa velikom radošću vas pozivamo da posetite dane Geopoetike u knjižari Zlatno runo u Svetogorskoj 3 u Beogradu, koji će se održavati od 18. do 25. februara.

U toku ovih dana moći ćete da kupite naša izdanja na popustu od 20%, a održaćemo i promocije dva nova naslova:

Sreda 19. februar u 19 časova, „Propitivanje peska“ Mire Popović. Pored autorke o knjizi će govoriti i Vladislav Bajac, direktor i glavni urednik Geopoetike.

Petak 21. februar u 19 časova, „Naš veliki album električnih dana“ Johane Maksl. Na promociji će govoriti prevoditeljka Tijana Tropin i Jasna Novakov Sibinović, izvršna urednica Geopoetike.

Dalje