TRAŽI

Jovan Čekić

Jovan Čekić je rođen 1953. godine u Beogradu, gde živi i radi.

Redovni je profesor na Fakultetu za medije i komunikacije Univerziteta Singidunum, Beograd. Osnivač je Departmana za Digitalnu umetnost.

Diplomirao je filozofiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu, doktorirao na Fakultetu za medije i komunikacije Univerziteta Singidunum. Od 1975. godine izlagao je na brojnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je nagrade Memorijala Nadežda Petrović i nagrade Oktobarskog Salona. Bio je urednik za teoriju u časopisu “Moment”. Do 1997. godine bio je direktor i glavni urednik “New Momenta”, časopisa za vizuelnu kulturu. Urednik je edicije "Art" u izdavačkoj kući Geopoetika. Objavio je knjige: Presecanje haosa (Geopoetika, 1998), monografiju Art Sessions (Geopoetika, 2001) i Izmeštanje horizonta (FMK 2015). Bio je umetnički direktor i selektor BELEF-a 2003. i 2004. godine i umetnički direktor Time Codes, Bijenala mladih u Vršcu, 2002. Predavao je kao gostujući profesor na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu i na Likovnoj akademiji na Cetinju.

Preporučujemo
Mazohistkinja Katja Perat

"Ono što je došlo s Frojdovim nipodaštavanjem moje ljubavi prema Jakobu bilo je bolno gotovo kao njegova smrt jer mi je potvrdilo da je sve što sam osećala prema njemu neosnovano i da nema nikakvu materijalnu podlogu. Da sam tog ranjivog i nesnađenog čoveka, s kojim sam saosećala i na svoj način ga kovala u zvezde, izmislila sama."

Više o knjizi
Emisija o Aleksandru Genisu na RTS

U utorak, 20. jula u 17.53 na RTS2 biće prikazana emisija Savremeni svetski pisci: Aleksandar Genis koju uređuje i vodi Neda Valčić-Lazović. Uskoro u izdanju Geopoetike izlazi nova Genisova knjiga "Koža vremena".

⭐⭐⭐

https://www.rts.rs/page/tv/sr/story/21/rts-2/4449830/aleksandar-genis.html

Dalje

Presecanje haosa Jovan Čekić @Art

Godina izdanja: 1998
Cena: RASPRODATO