TRAŽI

Raša Todosijević

Umetnik Dragoljub Raša Todosijević (1945, Beograd) bavi se performansom, video umetnošću, instalacijama i slikarstvom. Diplomirao je na Likovnoj Akademiji u Beogradu 1969. Bio je jedan od prvih umetnika koji je sedamdesetih godina uveo konceptualnu umetnost - Novu umetničku praksu, i nove medije na tadašnju jugoslovensku scenu. Njegovi najpoznatiji radovi Šta je umetnost? (Was ist Kunst?), Bog voli Srbe (Gott liebt die Serben) - i mnogi drugi obezbedili su mu svetsku reputaciju. Samostalno izlaže od 1969. godine, a od 1970. je učestvovao na brojnim grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Njegovi radovi se nalaze u stalnim postavkama mnogih svetskih muzeja.

Član je ULUS-a od 1971.

Objavljuje kritike i priče od 1973.

Preporučujemo
Mazohistkinja Katja Perat

"Ono što je došlo s Frojdovim nipodaštavanjem moje ljubavi prema Jakobu bilo je bolno gotovo kao njegova smrt jer mi je potvrdilo da je sve što sam osećala prema njemu neosnovano i da nema nikakvu materijalnu podlogu. Da sam tog ranjivog i nesnađenog čoveka, s kojim sam saosećala i na svoj način ga kovala u zvezde, izmislila sama."

Više o knjizi
Promocija i sajam knjiga u Banjaluci

Roman "Tri znaka kruga" Saše Karalića, likovnog umetnika iz Amsterdama, biće predstavljen u sredu, 15. septembra u njegovoj rodnoj Banjaluci u Banskom dvoru u 20.30 časova. Promociji knjige prethodiće izložba "Kvadrat" istoimenog autora, sa početkom u 20 časova.

Takođe u Banjaluci u sportskoj dvorani "Borik" od 14. do 20. septembra održava se Sajam knjiga na kojem je prisutna i Geopoetika sa svojim naslovima.

Dalje

Was ist Kunst? Raša Todosijević @Art

Godina izdanja: 2002
Cena: RASPRODATO