Dolazak Georgi Gospodinova

05.08.2021.

Bugarski autor Georgi Gospodinov biće gost Geopoetike povodom objavljivanja zbirke pripovedaka „I druge priče u izdanju Geopoetike. Predstavljanje ove knjige biće održano u sredu, 13. aprila 2011. godine u 18.00 u knjižari Beopolis.

Bugarski autor Georgi Gospodinov biće gost Geopoetike povodom objavljivanja zbirke pripovedaka „I druge priče” u izdanju Geopoetike.

Predstavljanje ove knjige biće održano u sredu, 13. aprila 2011. godine u 18.00 u knjižari Beopolis (tržni centar Eurocentar, Dečanska 5, Makedonska 30). Govoriće Mihajlo Pantić, Vladislav Bajac i autor.

Geopoetika je 2001. objavila njegov „Prirodni roman” koji je doživeo sedam izdanja u Bugarskoj i do sada je preveden na sedamnaest stranih jezika u više od dvadeset pet zemalja.

Zbirka pripovedaka ovog autora „I druge priče” izašla je na francuskom, nemačkom. engleskom, češkom i italijanskom jeziku. Nominovana je za najprestižniju nagradu za knjigu priča „Frenk O’Konor“, a јedna od priča našla јe mesto i u antologiјi Best European Fiction 2010, koјa јe izdata u SAD.